Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 9 чоловік

Тиждень дитячого читання

Дата: 30 березня 2018 о 18:24, Оновлено 2 квітня 2018 о 12:27
169 переглядів

Гарна книга – справжнє свято!

Із книгою і словом поріднися,

Хай буде книга – твій насущний хліб.

Тож зачерпни із неї і напийся,

Снаги, що в серці залишає слід.

В Україні щорічно, в останній тиждень березня, проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.  Свято книги – не  нове. Воно було започатковане у 1943 році з ініціативи російського дитячого письменника Льва Кассіля під назвою «Книжкові іменини». Ціль цього свята полягала в тому, щоб у важкий воєнний час, спонукати дітей до читання книги, бо вони – майбутнє країни. Адже книга  для дитини – основа розумового розвитку, запорука творчого мислення, пошуку нових ідей.  У всі віки книга була і залишається джерелом знань і мудрості людської. Тому це свято має своє продовження і у час незалежної України . З  22 лютого 1993 року воно відзначалось як Тиждень дитячої та юнацької книги, а з 2009 року – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Традиційно тиждень дитячого читання пройшов з 26 березня по30 березня у публічно-шкільній бібліотеці с.Золочівка під назвою «Книга – читання – успіх!» Гасло тижня «Ти можеш не читати – ми читаємо тобі!».

Перший день «Інформаційний». І розпочався він з урочистої  лінійки «Книга – джерело знань. Цікаві факти з історії книги», яку підготували разом із бібліотекарем учні 9, 6 та 1 класів. Бібліотекар представила учням та вчителям Золочівської школи  виставку «Книга творить людину» за розділами: «Діти і батьки – читають залюбки», «Була собі казка», «Словники твої друзі».

Другий день – «Літературний». У цей день бібліотекар ознайомила учнів  молодших класів  із книжковою виставкою «В країні цікавих книг» та разом читали книги: Василя Сухомлинського «Вогник у вікні», Олени Лимич «Мура-Гламура», Марії Чумарної «Нев’янучі плоди», «Біблія для дітей», «Найкращі казки України», «Відгадайко». Діти з задоволенням обговорювали і аналізували прочитане. Тільки так, слово надруковане на сторінках книги, допоможе дітям зростати вихованими, працьовитими, хорошими людьми.

Третій день «Мелодія слова у серці бринить» був присвячений Міжнародному дню поезії. Зокрема поезії про книгу, про працю, про добро. Вероніка Швець читала вірш Богдана Ігоря-Антонича «Книга», Ольга Бончковська – вірш Миколи Сингаївського «Дощ із краплі починається». Активними учасниками цього дня були також учні 2-4 класів, які читали вірші Людмили Суворової та Марії Чумарної.  

Четвертий день – «Казковий». Учні 4 класу підготували інсценізацію казочки «Півник і двоє мишенят», а учні 2 і 3 класу – вірші і прислів’я за темою «Світ довкола – мудра казка». Слід зазначити, що маленькі актори: Назар Токар, Надія Швець, Анастасія Кубічек, Вікторія Андрощук дуже відповідально віднеслися до своїх ролей і показали чудову повчальну українську народну казочку для учнів школи.

П’ятий день – «Інтелектуальний», який став своєрідним підсумком як хто читає і скільки читає. Конкурс-гра «Кмітливі і начитані» проходив у два етапи. Перший – серед учнів 1-4 класів, другий – серед учнів 6-9 класів. Команди «Читайликів» і «Книголюбів» вирішували цікаві розвиваючі завдання: «Розминка» – відгадай загадку,  «Відгадай казочку читаючи її уривок», «Продовж прислів’я», «Літературний алфавіт» – назвати на кожну літеру алфавіту літературного героя, «Слово в слові», «Прокажи скоромовку», «Знайди назви у словах», «Літературні грінки», «Ерудити», «Конкурс капітанів». Відповідаючи на запитання, кожен маленький читач зрозумів, що читати потрібно більше. Недаремно народна мудрість стверджує всім відому істину: «Хто багато читає – той багато знає».

Тиждень книги – це справді свято. Маленьке свято вірного і мудрого друга – книги. Так хочеться, щоб діти зрозуміли, що читання – найкраще навчання. По закінченню свята, кожен бажаючий міг вибрати книгу із книжкової виставки, що діяла протягом тижня і прочитати її.

Бібліотекар с.Золочівка 

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.